Sunday, 6 May 2012

LIHATLAH SESUATU DARI SUDUT YG BERBEZA...


Lama jugak tak update blog ni, tak tau kenapa hari ni rasa terpanggil pulak nak menconteng...SALAM semua..^_^  pasti semua sehat, kan....cuma saya aje yang tak berapa nak sehat...semoga Allah berikan kesihatan yang lebih lagi...mudah-mudahan, doakan saya yea...

Alhamdulillah saya masih ada peluang dan ruang untuk meronda-ronda di lokasi atas tu..tau kat mana? Pantai Puteri.


Best...lepak...perhatikan semua yang ada, manusia...(punyalah ramai dok ready nak mancing siangnya) siap berkemah...yang datang dengan family, kumpulan besar pun ada; kolej ke uni, tak pasti...tak kuasa nak menanya deh! hahaha....after all, full moon kut malam tadi. memang busy la kat pantai tu...


Pandang ke langit bulan penuh...pandang ke bawah....nampak ombak memukul pantai....hurmm...syahdunyaaaaaa.....


Sebenarnya hidup ni bukan setakat apa yang kita nampak didepan mata, it's more than this...and how you look at it, mungkin sekarang kita hanya nampak secara lahiriah tapi sampai masanya..kita akan nampak sesuatu ciptaanNYA tu dengan pandangan yang lebih jauh...halus....dan makna yang berbeza.  Hurmm...dunia ni hanya sementara, persinggahan...berkelip-kelip lampu neon tapi tak menjanjikan apa-apa..yang abadi.


Kami berderet memerhatikan gelagat orang.......berjam-jam disini, rasa sejuk kepala ni...alhamdulillah, memang kesejukan pun yang ku cari...Allahu akbar...

p/s: akan tiba waktunya kamu akan tahu apa yang sebenarnya terjadi pada diri ni, sesuatu yang kusimpan kemas...

2 comments:

  1. semoga pencarianmu akan menemui titik kebahagiaan yang SEJATI...

    ReplyDelete